Scurt istoric

Scurt istoric

Prin Decizia nr.1121/11.08.1976 a Comitetului executiv al Consiliului Popular Judeţean Timiş se înfiinţează Şcoala Generală Ajutătoare cu casă de copii, pentru băieţi, cu clasele I-VIII.

       Prin Decizia I.S.J.Timiş,nr.209/01.07.1998 funcţionează ca Şcoala Specială Recaş, perioadă în care s-a făcut desprinderea casei de copii de şcoală şi transformarea acesteia în Centru de plasament, coordonat de D.G.A.S.P.C.Timiş.

       În anul 2001, Şcoala Specială Recaş se transformă, funcţionând sub denumirea de Şcoala cu clasele

I-VIII Constantin Păunescu, prin decizia I.S.J.Timiş, nr.285/20.09.2001 şi având nivelele: preşcolar, primar şi gimnazial.

       Începând cu anul şcolar 2003-2004 funcţionează secţia de şcoală profesională, nivelul 1 de calificare-ucenici- „lucrător în cultura plantelor” - domeniul agricultură, structura, pe nivele de învăţământ fiind: preşcolari, ciclul primar, gimnazial şi secţia de ucenici-şcoala de arte şi meserii.

       În anul şcolar 2005-2006 se mai adaugă o formă de învăţământ celor deja existente: învăţământul comasat pentru copiii/elevii care nu au frecventat nici o formă de învăţământ sau au abandonat din diverse motive şcoala (învăţământul general). Această formă este în sprijinul copiilor cu cerinţe educative speciale, asigurându-se astfel diminuarea ratei de neşcolarizaţi din cadrul Centrului de plasament, dar şi din Recaş şi satele învecinate.

       Anul şcolar 2006-2007 debutează cu o nouă formă de calificare pentru tinerii cu cerinţe educative speciale din cadrul secţiei de S.A.M. (Şcoala de Arte şi Meserii) - „lucrător în gospodărie agroturistică” - domeniul agricol, asigurându-se astfel diversificarea ofertei de şcolarizare.

       În perioada mai-octombrie 2006 s-au făcut demersurile necesare pentru transformarea Şcolii cu clasele I-VIII Constantin Păunescu în Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Constantin Păunescu.

       Prin Decizia nr.16/12.01.2007, a I.S.J.Timiş se aprobă înfiinţarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Păunescu”.